Saturday, 19 January 2013

PEPLUM LONG DRESS/GAYA SALOMA

Assalamualaikum semua...

bismillah & al-fatihah utk kedua2 arwah..
Sekadar perkongsian,,,

Peplum di negara kita mula popular sejak zaman arwah P.Ramlee & Saloma lagi, trend ini mula muncul kembali sejak beberapa tahun yg lepas & benar2 kembali popular pada pertengahan tahun lepas & awal tahun ini...potongan peplum boleh digayakan dengan gaya casual mahupun formal bergantung pada perincian bahan yang digunakan serta potongan gaya(potongan kurung moden gaya peplum mahupun blouse). Ia sedikit ber'cutting' & tetap sesuai untuk semua golongan dengan memberi dimensi siluet badan yang menarik,, kalau mahupun gaya loose anda boleh memilih potongan yang lebih longgar & sedikit besar, kalau anda mahu kan gaya yang lebih labuh, boleh memilih jenis potongan melepasi punggung, tidak semua direka dalam bentuk yang singkat mengikut gaya asalnya...tepuk dada tanya selera :)
boleh view album kami utk gaya2 yg besar & labuh, ada byk jenis & potongan...



kami menjual pelbagai jenis peplum, 
ada yg utk saiz kecil, ada yg utk saiz besar,, rajin2la view kedai kami UNIQUESTYLE MUSLIMAH FANPAGE.


untuk gaya peplum terbaru,PEPLUM LONG DRESS REBECCA

jenis maxi dress, sy namakan peplum rebecca,, sweet & simple je peplum ni..
bhgn atasnya, baju bloose peplum mempunyai perincian ribbon pada pinggang ala2 mcm belt,,terus disambung dengan kain/skirt (1 suit), harga peplum dress ni, RM56 shj..
material daripada kain cotton yg selesa dipakai, tak jarang & tak panas, jenis strechable..
sangat berbaloi utk 1suit dress , kira korang pakai terus sarung je, takyah fikir seluar @ skirt dah...hehe , utk yg nak cepat tu sesuai sgtla...ni samplenya,


ini pula sample kalau berdiri,, actually ada 5 colour( red, dark orange, mustard yellow, green torquise & royal blue)


*tudung kiri/ hoodie hijab & tudung kanan/ syria chiffon layer*tak dijual lagi, kalau ada ramai yg berminat baru nak jual...bulan january ni kami fokus pada baju peplum dulu, tiap2 minggu pun update peplum, korang jgn bosan la ye.. ^_^

lastly, jangan lupa join our contest, share & win,,, tapi kena like fanpage kami dulu UNIQUESTYLE MUSLIMAH FANPAGE, lepastu like & share pic ni, komen sekali..mana tahu terpilih sebagai pemenang,, dah jimat tak payah nak beli baju peplum yang gorgeous ni...jom cuba!

tq for reading, babai...


No comments:

Post a Comment

Post a Comment